Rozgrzewająca tajska zupa kokosowa (wegańska)

Rozgrzewająca tajska zupa kokosowa (wegańska)

Rozgrzewająca tajska zupa kokosowa (wegańska)

Idealne połączenie ostrości czosnku, imbiru, cebuli z łagodnością mleka kokosowego i kwaskiem cytryny. Pyszna zupa tajska! Składniki (4-6 porcji): puszka mleka kokosowego (400 ml) bulion wegetariański 3/4 kostki lub pól litra wcześniej przygotowanego wywaru 2 cebule 3 duże ząbki czosnku 5 cm świeżego imbiru 1 papryczka chili 1 łyżka cukru trzcinowego lub zwykłego cukru 1 łyżka pasty curry  2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kminu 1,5 limonki lub cytryny makaron sojowy lub chiński chow ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora na pora i pomidora

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.