Pączki z jagodami (jagopączki)

Pączki z jagodami (jagopączki)

Pączki z jagodami (jagopączki)

Przepis na : deser

Marmolada różanopodobna to nadzienie chyba z 90% pączków w Polsce (*nie poparte żadnymi badaniami). Niestety za piękną nazwą “z różą” stoi jedynie aromat. Prawdziwą konfiturą różaną pączków nadziewać się nie opłaca, nie każdemu też odpowiada ich intensywny smak. Więc czym nadziewać? Jeśli ma być tradycyjnie, świetnie się sprawdzą powidła śliwkowe – szczególnie te domowe, bezcukrowe. A jeśli po prostu chcemy zjeść dobre pączki – nadziejmy je czym chcemy! Ja za dżemorami nie przepadam, więc ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.