Maliny w syropie

Maliny w syropie

Maliny w syropie

Maliny w syropie to idealny dodatek do zimowej herbaty. Świetnie pasują też jako słodzidło do owsianek, naleśnik ów czy pankejków. Choć mamy jeszcze ciepłe dni, wyobraź sobie: zimowy wieczór i Twoje własne malinki do herbatki. Czysta rozkosz. Taki słoiczek malin jest też świetnym pomysłem na niezobowiązujący upominek. Myślę, że ucieszyłby każdego. Takie maliny w syropie przygotowuje się wyjątkowo prosto. Są teraz dość tanie i warto to wykorzystać. Dla mnie najlepsze na syrop są późne, jesienne maliny –... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.