Omlet z cukinią, groszkiem i cheddarem

Omlet z cukinią, groszkiem i cheddarem

Omlet z cukinią, groszkiem i cheddarem

Omlet z cukinią, groszkiem i cheddarem polecam na leniwe, weekendowe śniadanie dla całej rodziny. Można jeść go na ciepło lub na zimno. Bez obaw można go zabrać np. na piknik. Warto go przygotować na patelni, której można używać w piekarniku – wtedy omlet (podobnie jak włoską fritatę) można zapiec, bez obawy, że się rozpadnie podczas przekręcania. Odświeżający smak cukinii i zielonego groszku sprawia, że omlet jest bardzo delikatny. Cheddar dodany do jajek stanowi doskonałą przyprawę wzbogacając ich ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.