Karkówka w majonezie

Karkówka w majonezie

Karkówka w majonezie

Składniki: 4 plastry karkówki, 4 duże pieczarki, 1 cebula, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, 4 łyżki majonezu, 4 łyżki śmietany 18%. Sposób przygotowania:   Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około pół godziny. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy je na patelni. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem. Karkówk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.