Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Myślałam, że babka to coś trudnego, zawsze jak byłam mniejsza mama kupowała babkę typu zebra (czarno-biała) u Nas w sklepie, jej smak był niesamowity i nie wiedziałam wtedy, że to nic trudnego. Ta babka, to bardziej ciasto cytrynowe, ale według mnie jest godne uwagi! Składniki: 200 g masła/margaryny 3/4 szklanki cukru 3 jajka 1 łyżka soku z cytryny skórka z jednej cytryny 1 3/4 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Miękkie masło/margarynę zmiksować, stopniowo dodając cukie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekę, bo lubię

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.