Włoska babka ciambella

Włoska babka ciambella

Włoska babka ciambella

Z cyklu Wielkanocne inspiracje przedstawiam Wam - ciambella tradycyjna babka włoska w kształcie wieńca.  Ciambella można tłumaczyć na wieniec czy obwarzanek    Babka jest pyszna a dzięki zawartości oleju, nie jest sucha. Wariacji jest mnóstwo.  Proponuje Wam wersje migdałową.  Upiecze ją każdy amator w kuchni.  Najlepiej piec ją w formie z kominkiem.  Upiekłam w takiej właśnie formie o średnicy 24 cm Będziecie potrzebować: 150 g jogurtu naturalnego 150 ml oleju o neut... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.