Podpłomyki pszenno-żytnie na zakwasie

Podpłomyki pszenno-żytnie na zakwasie

Podpłomyki pszenno-żytnie na zakwasie

Zrobiłam moje podpłomyki do sałatki. Sam przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia". Ogólnie książkę bardzo sobie chwalę, ale znalazłam niestety błędy (dotychczas w dwóch przepisach). Właśnie w przepisie na podpłomyki wystąpił błąd z podaną ilością wody (podane zostało 10 ml). Z taką ilością pozostają nam suche mąki, które możemy co najwyżej wymieszać ze sobą. Przyszło mi więc improwizować i wody nalałam tyle, by dało się całość jakoś połączyć ze sobą. Jeżeli chodzi o sam smak p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.