Trufle czekoladowo – migdałowe

Trufle czekoladowo – migdałowe

Trufle czekoladowo – migdałowe

Trufle czekoladowo – migdałowe z serka mascarpone, czekolady, mielonych migdałów i likieru Amaretto. Przepyszne małe kuleczki na osłodę dnia Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 200 g serka mascarpone 1 szklanka zmielonych migdałów 4 – 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek likieru Amaretto Dodatkowo: kakao do obtoczenia Przygotowanie: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Do miseczki przełożyć serek mascarpone. Dodać roztopioną czekoladę, zmielone migdały, cukier puder i likier Amaretto. Dokładnie wszystko wym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

15 najlepszych likierów na Święta i nie tylko!

Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.