Feta pieczona z figami, pistacjami i rozmarynem

Feta pieczona z figami, pistacjami i rozmarynem

Feta pieczona z figami, pistacjami i rozmarynem

Przepis na : śniadanie

Share Pinterest Print Feta pieczona z figami, pistacjami i rozmarynem to świetny dodatek do kanapek, który pokochacie. Po upieczeniu feta staje się delikatna, miękka i łatwo ją rozsmarować na pieczywie. Jest przyjemnie słodkawa, zaskakująco pyszna! Składniki: 200 g sera feta (oryginalnego!) 3 świeże figi 1 pełna łyżka posiekanych pistacji (niesolonych) 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki miodu 1 gałązka rozmarynu 1 łyżeczka kolorowego pieprzu Przygotowanie: Na dno naczynia do zapiekania wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.