Passata - zupa cudownie pomidorowa

Passata - zupa cudownie pomidorowa

Passata - zupa cudownie pomidorowa

Przepis na : obiad

Uwielbiam pomidory, kremy pomidorowe. Ten krem jest wyjątkowy, bo powstaje zaledwie w kilka minut a do tego cudowny, aromatyczny, po prostu krem idealny. Składniki: 500 ml passaty 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 10 listków świeżej bazylii 1/3 łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżki oliwy z oliwek sól cukier pieprz mielone chilli - opcjonalnie śmietana 18% 1/2 szkl wody lub bulionu drobiowego Do wysokiego rondelka wlewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek, chwilę smażymy, dodajemy posiekan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Olga Piecze i Gotuje

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.