Szkockie jaja

Szkockie jaja

Szkockie jaja

Przepis na : kolacja

Szkockie jaja Jaja po szkocku to potrawa sięgająca swymi korzeniami okolic roku 1700 , choć różnie podają poszczególne źródła . Doprawiane w dość dowolny sposób ( z dodatkiem ziół , musztard itp ) , zawsze otulone mięskiem mielonym , smażone w głębokim tłuszczu w panierce z bułki tartej . Pewnym jest ,że w pubach w Szkocji i Anglii dostaniemy je bez problemu jako lokalne, piwne przekąski , zwyczajowo podawane na zimno . Nam smakowały także na gorąco i to nawet bardziej , a polane ciepłym sosem koperkowo- musztardo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ogrodnik w podróży

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.