południowoafrykańska Chakalaka

południowoafrykańska Chakalaka

południowoafrykańska Chakalaka

Jej przygotowanie to sama przyjemność. W kuchni unosi się wspaniały zapach imbiru, chili, curry połączony z różnokolorowymi paprykami oraz marchewką.To właśnie te aromaty i kolory przenoszą nas w całkiem inny kulinarny świat. Chakalaka bardzo dobrze pasuje do pieczonych mięs, można podawać na ciepło lub na zimno.Odkryłam ten przysmak podczas oglądania programu Siby Mtongana "Siba's table" i od tego momentu ta aromatyczna potrawa gości często na moim stole.    Oto przepis: składniki: 3 łyżki oliwy 1 cebula... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu noteskulinarnyfiga

Autor

noteskulinarnyfiganoteskulinarnyfiga

Uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni odkrywać nowe smaki ,zapachy. Nie ma nic piękniejszego jak przygotowywanie smakołyków dla najbliższych i dzielenie się z nimi tym w co wkładam dużo serca i zaangażowania. Mój przepis na sukces to nutka fantazji, szczypta pomysłowości, kilogramy pozytywnej energii i nie ograniczona ilość serca które wkładam w każdą potrawę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, imbir, marchewka, curry, sos pomidorowy, czosnek, fasolka, cebula, zupa pomidorowa, pomidor, sosy, pieczenie, warzywa, siekane, gotowana marchewka, pomidorowa ze świeżych pomidorów, warzywa na patelnie

Inne przepisy z noteskulinarnyfiga

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.