Coxinha - brazylijskie udka kurczaka

Coxinha - brazylijskie udka kurczaka

Coxinha - brazylijskie udka kurczaka

Przepis na : obiad

Coxinha to inaczej brazylijskie pierożki z ciasta przyrządzanego na bazie bulionu z kawałkami kurczaka i serkami śmietankowymi. Są trochę pracochłonne ale w smaku i wyglądzie są bezkonkurencyjne :) Robiłam je pierwszy raz i muszę powiedzieć, wyszły rewelacyjnie. Widziałam dużo różnych przepisów, jednak zrobiłam coś zupełnie innego i mam nadzieje, że i Wam posmakuje. Składniki: bulion gotujemy na całym kurczaku ( można użyć 3 podudzi albo 2 piersi) pęczek pietruszki 2 serki topione... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Niezły Młynek

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Niezły MłynekNiezły Młynek

Odświeżone Rodzinne przepisy od śniadania, obiadu, kolacji po deser.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

udka z kurczaka, ciasto, śniadanie, śniadania, mąka, obiad, tarta, deser, desery, cebula, kurczak, przepisy z frytkownicy, curry, deser z owocami, jajko, pietruszka, czosnek, bułki, papryka, słodkie, przystawki, piersi, pierś, udka , mięso, gotowany kurczak, podudzia z kurczaka, kurczak z czosnkiem, pierś kurczaka, kurczak z papryką

Inne przepisy z Niezły Młynek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.