Poniedziałek: Włoskie leniwe, czyli pierożki z ricotty

Poniedziałek: Włoskie leniwe, czyli pierożki z ricotty

Poniedziałek: Włoskie leniwe, czyli pierożki z ricotty

Pierożki z ricotty przypominają nasze leniwe jeśli chodzi o składniki. Z tym, że zamiast twarogu jest w nich ricotta. A to robi sporą różnicę, gdyż ricotta jest bardziej delikatna i lekka niż najbardziej odchudzony twaróg. Takie też są pierożki: delikatne i lekkie. Czas: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Pierogi leniwe z ricotty Pierożki z ricotty są daniem nadzwyczaj prostym i łatwym i zrobi je każdy kto nigdy wcześniej ich nie robił, ani też nie miał do czynienia z leniwymi w innej roli n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ciasto, szparagi, tarta, pierogi przepis, pierogi, buraczki, sosy, leniwe pierogi, sos pomidorowy, buraczki tarte, ciasto na pierogi

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.