Czwartek: Soczewica po marokańsku w korzennym sosie

Czwartek: Soczewica po marokańsku w korzennym sosie

Czwartek: Soczewica po marokańsku w korzennym sosie

Ekspresowe, niezwykle aromatyczne danie wegetariańskie. Do jedzenia na ciepło i na zimno. Czas przygotowania : 10 minut Liczba porcji : 2 Niepozorna, drobniutka, na surowo twarda jak groch, którego jest kuzynką, po ugotowaniu miękka i delikatna, a przy tym mocarna siłą zdrowych mikroelementów jakimi jest napakowana. Soczewica! Jest jednym z najstarszych warzyw i w menu homo sapiens (czyli człowieka – dla niezorientowanych ;-)) widnieje już od ponad 11 tys. lat. Z Biblii wiemy, że gotowali ją Izraelici, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, zupa, dieta, ryż, przystawki, potrawka, pieczywo, mięso, sos pomidorowy, zupa pomidorowa, ryż z warzywami

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.