Kurczak confit

Kurczak confit

Kurczak confit

Przepis na : obiad

Kurczak confit to propozycja na niedzielny rodzinny obiad, podczas którego chcemy podać znane mięso w niecodziennej odsłonie. Udka i piersi kurczaka obsypaliśmy obficie orientalnymi przyprawami, po czym gotowaliśmy je przez 1,5 godziny w kaczym tłuszczu. Kurczak confit po ugotowaniu był bardzo miękki, soczysty i przy rozdrabnianiu nożem rozchodził się na włókna. Składniki na kurczaka confit 1 kurczak (1,5-2 kg) 2 kg smalcu kaczego lub gęsiego (ew. oleju roślinnego) 2 łyżeczki curry 1 / 2 łyżeczki imbiru 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.