Ciasto na pizzę -puszyste, mięciutkie

Ciasto na pizzę -puszyste, mięciutkie

Ciasto na pizzę -puszyste, mięciutkie

Z okazji zbliżającego się Międzynarodowego Dnia Pizzy, który wypada 9 lutego dziś mam dla Was propozycję na wyśmienite ciasto na pizzę. Przepis pochodzi z książki ” Kuchnia włoska ” Laury Zavan. Zazwyczaj robię pizzę na dużej, prostokątnej blasze i raczej na cienkim spodzie. Tym razem jednak postanowiłam na okrągłej, a do tego wypróbować inny przepis niż ten, z którego korzystałam dotychczas. Ciasto jest puszyste dzięki drugiemu wyrastaniu, mięciutkie. Pizza ma gruby spód, ale jeśli wolicie cienki m... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Niebieski kubek z kawa

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.