Frittata z jarmużem i pomidorami

Frittata z jarmużem i pomidorami

Frittata z jarmużem i pomidorami

Frittata to rodzaj omletu z dodatkiem warzyw. To lekka i sycąca potrawa, a przepisy na nią są łatwe. Szczególnie popularna jest we Włoszech i w Hiszpanii, ale coraz więcej fanów ma w Polsce. Składniki 200 g jarmużu 5 – 6 pomidorków cherry 2 ząbki czosnku 3 jajka 100 ml mleka 1 opakowanie serka białego typu Bieluch 4 łyżki płatków jaglanych 2 łyżeczki suszonej bazylii sól pieprz Jarmuż myjemy, osuszamy, usuwamy twarde łodygi i siekamy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i blanszujemy aż nabierze intensywnego ziel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.