Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i cebulką

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i cebulką

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i cebulką

Przepis na : śniadanie

Dziś na śniadanko pyszna pasta z wędzonej makrelki :)składniki:1 makrela wędzona2 jajka ugotowane na twardo1  mała cebula 2 łyżki majonezu1 łyżka koncentratu pomidorowegodo smaku sóldo smaku pieprz czarny mielonyMakrelę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić widelcem. Jajka i cebulę pokroić w drobna lub średnią kostkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez oraz koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem i znowu dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
gocanna, 29 listopada 2013 17:47:43

Spróbuj dodać do niej jeszcze dwa średnie, twarde kiszone ogórki pokrojone w kosteczkę i jedną łyżkę majonezu zastąpić łyżką musztardy. Prima sort :-)

Monika, 29 listopada 2013 23:45:59

Ten komentarz został usunięty przez autora.

Monika, 29 listopada 2013 23:46:58

dziękuję za radę na napewno spróbuje z tymi dodatkami, przy tej paście można różnie kombinować i dodawać różne dodatki a i tak zawsze będzie pysznie :)