Lumaconi ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem
Lumaconi ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem
Lumaconi to makaron w kształacie muszelek przypominający ślimaka. Doskonale nadaje sie do nadziewania. Taki makaron pierwszy raz zawitał w mojej kuchni. Swoje ślimaczki nadziałam szpinakiem i zapiekłam pod pierzynką z beszamelu. składniki: ok 300 g makaronu lumaconi ( ok 30 muszelek) 500 g świeżego szpinaku pieprz 1 łyżka masła 1-2 ząbki czosnku 3 łyżki śmietany 150 g sera typu feta beszamel 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka sól,pieprz gałka muszkatołowa Szpinak drobno posiekać. Na pateln... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje
Autor
migotka28
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makarony, makaron, feta, szpinak, sosy, ser feta, sos beszamelowy, dania z makaronem, mięso, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, zapiekanki, zapiekanka, makaron ze szpinakiem, dania bez mięsa, makaron z serem, makaron z patelni, zapiekanka z mięsem , makaron smażony, sos do makaronu, zapiekanka makaronowa, zapiekanka z serem, pizza na patelnie, sos do pizzy
Inne przepisy z Monia miesza i gotuje
Dodaj komentarz