Chleb na zakwasie z dzikich drożdży: śliwek, rodzynków i kminku

Chleb na zakwasie z dzikich drożdży: śliwek, rodzynków i kminku

Chleb na zakwasie z dzikich drożdży: śliwek, rodzynków i kminku

Kolejny wypiek na dzikich drożdżach dziś przedstawiam. Do zrobienia wody zakwasowej użyłam suszonych jesienią śliwek węgierek, nasion kminku oraz rodzynków. Najpierw przygotowuje się wodę, potem na bazie tej wody zakwas i zostanie tylko przygotowanie chleba. Chleb jest dzięki śliwkom i kminkowi aromatyczny ale bez przesady i bardzo pyszny. A dojrzewając w lodówce nabiera sprężystości i jeszcze pełniejszego smaku. Polecam zabawę z wodą zakwasową i zakwasem na jej bazie. Wypiekajmy pyszny chleb. Chleb na zakwa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.