Jajecznica z jarmużem

Jajecznica z jarmużem

Jajecznica z jarmużem

Przepis na : śniadanie

Świetny przepis na urozmaicenie zwykłej jajecznicy - garść jarmużu bogatego w witaminy (A,C,E,K), antyoksydanty i składniki mineralne takie jak żelazo,  magnez i wapń. Pysznie i zdrowo :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 185 kcal) garść jarmużu  2-3 jajka 1 łyżeczka masła  sól  pieprz  PRZYGOTOWANIE  Jarmuż myjemy,  usuwamy grube końce i siekamy na mniejsze kawałki.  Podsmażamy na roztopionym maśle i wbijamy jajka. Gdy białko lekko się zetnie mieszamy, doprawiamy solą i piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Kuchenne Rewelacje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.