Żurek z kiełbasą i jajkiem

Żurek z kiełbasą i jajkiem

Żurek z kiełbasą i jajkiem

Żurek, pyszna zupka, idealna na Wielkanoc i nie tylko. około  1,5 -2 l wody około 0,5 l zakwasu na żurek (w zależności, czy ma być mniej, czy bardziej kwaśny) kilka ziemniaków pokrojonych w kostkę marchewka pokrojona w kostkę biała kiełbasa 2 ząbki czosnku listek laurowy, ziele angielskie majeranek , sól , pieprz 4 łyżki śmietany Do garnka wlać wodę, dodać kiełbasę, przyprawy i gotować ok. 15 min. Następnie do wywaru z kiełbasy dodać ziemniaki, marchewkę i ugotować je do miękkości.Dodać zakwas, zagotować, dodać czosne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.