Bezglutenowy chrupiący chlebek

Bezglutenowy chrupiący chlebek

Bezglutenowy chrupiący chlebek

Idealny jako przekąska na drogę lub dodatek do deski serów. Wykonać można kilka dni wcześniej i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Przepis zaczerpnięty z opakowania na mąkę kukurydzianą. Składniki: 200 ml mąki kukurydzianej  100 ml pestek dyni lub słonecznika 100 ml sezamu 2 łyżki nasion lnu 1 łyżeczka soli 50 ml oleju lub oliwy 200 ml gorącej wody ewentualnie sól do posypania Wykonanie: Wszystkie suche składniki wymieszać a następnie połączyć z gorącą wodą i olejem.  Z powstałego ciasta uformować... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mohiella

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.