Pasta z papryki, pasta paprykowa z czosnkiem i chili.

Pasta z papryki, pasta paprykowa z czosnkiem i chili.

Pasta z papryki, pasta paprykowa z czosnkiem i chili.

Wracam, mam nadzieję z regularnymi wpisami, a dziś z przepisem na pastę z papryki. W końcu mamy nadal na nią sezon, a co jak co, sezonowość warzyw i owoców trzeba wykorzystywać. Pasta paprykowa wychodzi aromatyczna, wyrazista w smaku dzięki dodatkowi chili i czosnku. Taki pachnący paprkowy słoiczek, to świetne wspomnienie końcówki lata. Podobno pandemia spowodowała, że Polacy ruszyli do swoich kuchni. W marcu wiele osób rozpoczęło przygodę z wypiekiem domowego chleba, a teraz jak słyszałam w radiu, aż 60% Polakó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.