Drożdżowe bułeczko-supełki z czosnkiem

Drożdżowe bułeczko-supełki z czosnkiem

Drożdżowe bułeczko-supełki z czosnkiem

Pyszne, lekkie i mięciutkie bułeczko-supełki z czosnkowo-pietruszkowym nadzieniem  będą hitem niejednej majówki. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo efektowne w podaniu, a przy supełkach na pewno pomogą nam dzieci. Już po upieczeniu, dzieciarnia słusznie poniekąd zauważyła, że te supełki wyglądają zupełnie jak kurczaczki albo gołębie, w sam raz na wielkanocny stół. Nic to, na przyszły rok będą jak znalazł.  Przepis podpatrzony u Dorotki.   Drożdżowe bułeczko-supełki z czosnkiem Składniki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, ciasto, mąka, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, czosnek, ciasto na niedziele, pieczenie, lekka, łatwe , jajko, pietruszka, cukier, siekane, chleb, sylwester, masło czosnek, pyszne ciasto, lekkie ciasto, chleb na drożdżach , łatwe ciasto, chleb mieszany

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Żabka, 30 kwietnia 2014 09:57:33

Ojejku, wyglądają obłędnie! Dodaję do przepisów do wypróbowania :D

Karmel-itka., 30 kwietnia 2014 12:01:50

no, no... muszę zrobić!

Kasia Selaszuk, 30 kwietnia 2014 16:45:21

Polecam bardzo!! Mozna zwiekszyc ilosc czosnku, poniewaz ja go troche zredukowalam) POzdrawiam))

Kasia Selaszuk, 30 kwietnia 2014 16:46:18

Karmel-itka, zrob i napisz czy smakowaly)

Z pasją w kuchni, 30 kwietnia 2014 17:44:16

To chyba jutro zrobię skoro mają być hitem majówki :D

Kasia Selaszuk, 30 kwietnia 2014 19:37:45

Maryna, koniecznie, bo pysznosci) pozdrawiam)

Anonymous, 30 kwietnia 2014 20:45:45

Kasia też nie mam takiego robota i wyrabiałam ręcznie i też pieknie rosną, zaraz będę piekła :) Beata Szlachta

Kasia Selaszuk, 30 kwietnia 2014 22:28:07

Beatko, ja w zasadzie wyrabiam maszynowo, bo po pierwsze szybciej i latwiej, a po drugie ciasto wyrabiane recznie nigdy nie bylo tak puszyste jak to, potraktowane widelkami)) I juz chyba nie wyobrazam sobie innego. Mam nadzieje, ze beda smakowaly. U nas rozeszly sie jak "swieze buleczki"

Anonymous, 14 maja 2014 13:17:17

Prosze mo piwiedziec ile to 520 g mleka?

Kasia Selaszuk, 14 maja 2014 18:48:51

To dokladnie 500 ml. pozdrawiam)