Razowe bajgle z pieczoną polędwicą wieprzową, konfiturą cebulową oraz parmezanem

Razowe bajgle z pieczoną polędwicą wieprzową, konfiturą cebulową oraz parmezanem

Razowe bajgle z pieczoną polędwicą wieprzową, konfiturą cebulową oraz parmezanem

A więc jest to przepis wieloetapowy i tak na prawdę zrobienie tego bajgla zajęło mi dwa dni, mając na uwadze to, że wszystko zrobiłam sama. Jednak efekt był powalający, choć... planuję jeszcze udoskonalić ten przepis. Polecam!Składniki (6 kanapek):Bajgle: 400 gram mąki pszennej razowej typ 1850 50 gram mąki pszennej chlebowej typ 750 10 gram drożdży łyżka cukru trzcinowego nierafinowanego łyżeczka soli 280-300 ml letniej wody jedno żółtko sezam Pieczona polędwiczka wieprzowa: 600 gram polędwiczki wieprzo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.