Kulebiak z kiszoną kapustą

Kulebiak z kiszoną kapustą

Kulebiak z kiszoną kapustą

Kulebiak to duży pieróg z nadzieniem (często z mięsa lub ryby) pochodzący z Ukrainy. W Polsce na Podlasiu jest on potrawą regionalną, często pieczoną na Wielkanoc. Często farsz jest zrobiony z kapusty kiszonej i grzybów, ja jednak prezentuję wersję bez użycia grzybów. Dla mnie jest to bardzo fajne danie na obiad, jak również może być serwowany na zimno jako przekąska. Składniki: Farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula olej ½ szklanki wody ½ łyżeczka kminku liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego sól piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

metztil

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kapustą, kapusta kiszona, grzyby, ryby, mięso, wielkanoc, pierogi przepis, roladki, przekąska, ryba, pierogi, obiad, przekąski, ciasto z białek , ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasto na boże narodzenie, drożdżowe, boże narodzenie, pierogi z mięsem, jajka z farszem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, bez pieczenia, mięsa pieczone, ryba w ciescie, ciasto na zimno, dania bez mięsa, fajne ciasta

Inne przepisy z Mama Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.