FRYTKI Z DYNI HOKKAIDO

FRYTKI Z DYNI HOKKAIDO

FRYTKI Z DYNI HOKKAIDO

Moja ulubiona odmiana dyni, małe zgrabne kulki które można przechowywać, aż do późnej wiosny. Dynia hokkaido.  Ma same zalety odżywcze, bogactwo mikro i makroelementów, witamin i innych składników . Nie trzeba jej obierać ze skórki. Wystarczy umyć, osuszyć, przekroić, wydrążyć  i… przyrządzać na tysiąc sposobów. SKŁADNIKI dynia 1-2 sztuki wydrążona i pokrojona w centymetrowe paski oliwa z oliwek lub inny tłuszcz sól zioła  suszone lub świeżo ( prowansalskie, rozmaryn, co kto lubi) – do smak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mała w garnku miesza

Autor

MurenaMurena

pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, fasola, kasza jaglana, pasta, pasty, chleb, kasza, mięso, przekąski, kolacja, dania bez mięsa, chleb mieszany

Inne przepisy z Mała w garnku miesza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.