Karkówka pieczona z czosnkiem i cebulą

Karkówka pieczona z czosnkiem i cebulą

Karkówka pieczona z czosnkiem i cebulą

Po raz kolejny domowa wędlina.. Tym razem krucha karkówka z cebulą i dużą ilością czosnku. Dla mnie połączenie idealne. To mięso nadaje się i na kanapki, po całkowitym wystygnięciu. Ale też idealnie sprawdzi się w grubszych plastrach w sosie do obiadu. Polecam!  Składniki :* około kg karkówki bez kości* pół główki czosnku* cebula* ulubione przyprawy - u mnie sól, pieprz, majeranek Przygotowanie :Mięso dobrze natrzeć przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić najlepiej na noc do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magiczne Życie Marty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta U, 8 maja 2014 19:01:13

niestety ale sklepowe wędliny poszły w odstawkę i trzeba piec swoje :)