Flaczki po zamojsku

Flaczki po zamojsku

Flaczki po zamojsku

Składniki: 1 kg flaczków wołowych krojonych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 1 łyżka mąki ostra i słodka melona papryka imbir mielony gałka muszkatołowa majeranek bulion 400 g mięsa wołowego 1 duży ogon wieprzowy 3 marchewki 2 pietruszki mały seler 1 cebula 2 ząbki czosnku 4-5 ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe sól, pieprz Wykonanie: Zaczynamy od ugotowania bulionu. Mięso umyć zalać wodą i gotujemy, aż będą miękkie, od czasu do czasu ściągamy szumowiny,na koniec dodajemy obrane warzywa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Autor

Kasia ŁysyKasia Łysy

Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mielone, papryka, marchewka, seler, imbir, rosół, zupa, mięso mielone, zupa pomidorowa, warzywa na patelnie, zupa z mięsem mielonym, mielone z warzywami, zupa z selera

Inne przepisy z magiczna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.