Pesto szpinakowe z natką

Pesto szpinakowe z natką

Pesto szpinakowe z natką

250g. świeżego szpinaku 2 pęczki natki pietruszki 80g. orzeszków nerkowca 50g. pestek dyni 1 główka czosnku (ok. 55g) 400g oliwy z oliwek (używam greckiej oliwy) sok z 1 cytryny sól do smaku Szpinak i natkę opłukać i osuszyć. Natkę posiekać/rozdrobnić, aby ułatwić sobie późniejszą pracę. Czosnek warto zmiksować oddzielnie, i dodawać stopniowo do smaku, powinien być wyczuwalny w smaku ale bez przesady... Włożyć zieleninę do naczynia, dodać orzeszki i pestki, oraz większą część oliwy. Blędować na jednolita masę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lubię to gotuję

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Aneta FAneta F

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, szpinak, makaron, makarony, twaróg, makaron z pesto, do pracy, mięso, dynia, indyk, szaszłyki, dietetyczne , dania dietetyczne, dietetycznie, makaron ze szpinakiem, dania z makaronem, dynia marynowana, dania bez mięsa, mięso dietetycznie

Inne przepisy z Lubię to gotuję

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.