Owsianka z karmelizowaną dynią (Porridge di fiocchi d'avena alla zucca)

Owsianka z karmelizowaną dynią (Porridge di fiocchi d'avena alla zucca)

Owsianka z karmelizowaną dynią (Porridge di fiocchi d'avena alla zucca)

Przepis na : śniadanie

Dzi ś  obchodzimy Międzynarodowy Dzień Owsianki, wi ę c nie mogłam sobie odmówić przygotowania owsianki w wersji jesiennej z karmelizowan ą  dyni ą , migdałami, pachnąc ą  cynamonem i kardamonem.  Owsianka tak przygotowana jest doskonałym pomysłem na szybkie i zdrowe śniadanie, które rozbudzi nas swoim aromatem, doda energii i rozgrzeje o poranku nawet w najzimniejsze dni. Mi ł ego dnia :) **** Oggi festeggiamo la Giornata Mondiale di Porridge, da qui non potevo non prepa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dlaczego warto jeść owsiankę?

Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.

Czytaj dalej...

Rewelacyjny wpływ płatków owsianych na zdrowie i urodę

Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, owsianka, śniadania, płatki owsiane, szybkie śniadanie

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.