Ryż na sypko

Ryż na sypko

Ryż na sypko

Przepis na : obiad

Taki ryż stanowi świetną bazę lub dodatek do wielu dań. Można go wykorzystać do rożnych mięs, jako dodatek do zup czy warzywnego leczo. Świetnie będzie się również komponował z różnymi sosami.    Składniki: -szklanka ryżu białego -2 szklanki gorącej wody  -sól  -olej -ulubione zioła, np. estragon, tymianek Na patelni  rozgrzać niewielka ilość oleju, wsypać ryż i mieszając uprażyć z ziołami do uzyskania  lekko brązowego koloru. Zalać gorącą wodą, posolić i na wolnym ogniu gotować po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.