Barszczyk z botwinki

Barszczyk z botwinki

Barszczyk z botwinki

Przepis na : obiad

Sezon na botwinkę trwa krótko. Te młode liście, łodygi i korzeń buraka ćwikłowego to samo zdrowie. Można je jeść na surowo, np.  w sałatkach, na ciepło, jako dodatek do obiadu - krótko duszone na podsmażonej cebulce na maśle lub w zupie. Dziś proponuję szybki barszczyk z tego cennego warzywa, polecam :)    Składniki:  - 1 marchewka (nieduża ) - korzeń pietruszki  -kawałek bulwy selera -dwa pęczki świeżej botwinki  -cebula dymka wraz ze szczypiorem -1 l  gorącej wody -pół szklan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.