Chrupiące pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem

Chrupiące pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem

Chrupiące pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem

Przepis na : obiad

Pierogowo się zrobiło na blogu ostatnio. Tym razem pierogi z kaszą gryczaną, cebulką i boczkiem. Najlepiej smakują odsmażone. Składniki: 700g mąki pszennej 1 jajko ok. 2/3 szklanki ciepłej wody 1 łyżka masła roślinnego łyżeczka soli 1 szklanka kaszy gryczanej 2 szklanki wody 200g wędzonego boczku w cienkich plasterkach 1 spora cebula łyżka oliwy sól pieprz Przygotowanie: Na stolnicy usypujemy kopczyk z mąki wymieszanej z solą. W środku tworzymy zagłębienie do którego wlewamy roztrzepane jajko, masło oraz porcjam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Inspiracje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.