Pierogi staropolskie z kaszą i mięsem. Podane tradycyjnie ze skwarkami

Pierogi staropolskie z kaszą i mięsem. Podane tradycyjnie ze skwarkami

Pierogi staropolskie z kaszą i mięsem. Podane tradycyjnie ze skwarkami

To nasze ulubione pierogi poza tymi najbardziej klasycznymi, jak ruskie czy z mięsem. Farsz zrobiony jest z kaszy gryczanej i mięsa, ze sporą ilością zrumienionej cebulki. Okrasa tradycyjna, czyli skwarki. Tak przygotowane pierogi są niesamowicie smaczne. Przepis na pierogi staropolskie Składniki: Porcja ciasta pierogowego zrobionego według tego przepisu , 0,5 kg mielonej wieprzowiny, 2 większe cebule, 100 gramów kaszy gryczanej, świeża słonina do zrobienia skwarek, łyżka suszonego majeranku, sól, pieprz, o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.