Papryczki padron z patelni. Świetne hiszpańskie tapas do zrobienia w kilka minut. PRZEPIS

Papryczki padron z patelni. Świetne hiszpańskie tapas do zrobienia w kilka minut. PRZEPIS

Papryczki padron z patelni. Świetne hiszpańskie tapas do zrobienia w kilka minut. PRZEPIS

Zauważyłem, że w sklepach coraz częściej pojawiają się małe zielone hiszpańskie papryczki padron. Wielkością przypominają chili, ale nie są ostre, za to bardzo aromatyczne. Zrobiłem z nich rzecz najprostszą na świecie – wrzuciłem na patelnię z rozgrzaną oliwą, krótko obsmażyłem i posypałem grubą solą. To klasyczne hiszpańskie tapas, czyli mała przekąska . Przepis na papryczki padron z patelni Składniki: 200 gramów świeżych papryczek padron, 5 łyżek oliwy, sól w płatkach lub grubo mielona. Jak zrobić papryc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.