Kluski ruskie. Bardzo łatwo zrobisz je z farszu na pierogi. Podane ze skwarkami są przesmaczne. PRZEPIS

Kluski ruskie. Bardzo łatwo zrobisz je z farszu na pierogi. Podane ze skwarkami są przesmaczne. PRZEPIS

Kluski ruskie. Bardzo łatwo zrobisz je z farszu na pierogi. Podane ze skwarkami są przesmaczne. PRZEPIS

Twaróg, ugotowane ziemniaki, zrumieniona cebulka i dużo pieprzu połączone razem tworzą cudowny farsz do pierogów ruskich. Można zrobić z nim także inne pyszne dania. Na przykład kluski, które polane skwarkami są niesamowicie smaczne. To koleje danie kuchni oszczędniej, które dla was przygotowaliśmy. Składniki kosztowały nas około 20 zł, przygotowaliśmy z nich aż 4 porcje. Przepis na kluski ruskie Składniki: 1 kg ziemniaków, 400 gramów twarogu półtłustego, 3 duże cebule, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, olej, sło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.