Sos tahini czyli طحينة

Sos tahini czyli طحينة

Sos tahini czyli طحينة

Pasta tahini występuje w dwóch odmianach - jasna jest przygotowywana z naturalnych ziaren sezamu, ciemną, nieco ostrzejszą w smaku i bardziej aromatyczną przygotowuje się z ziaren prażonych. W krajach Zatoki Perskiej można spotkać pastę tahini z dodatkiem syropu daktylowego. Do sosu tahini najlepsza jest pasta z lekko prażonych ziaren sezamu. Na Bliskim Wschodzie jest to obowiązkowy dodatek do wielu potraw. Składniki 1/2 szklanki pasty tahini   3/4 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego lub 1/2 szkl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, pasty, sosy, shoarma, zupa, ciasto, ryby, mielone, prosta zupa, orzechy, papryka, kebab, ryba, sałatka, sałatki, proste ciasto, sos do mielonego , sałatka z papryki, mielone z warzywami, ciasto z jogurtem naturalnym, ryba po grecku, ciasto z orzechami, dodatki do mięs, sałatka grecka, ciasta z masa, ryba w ciescie, lekkie sałatki

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.