Bułki pszenne z automatu i ręcznie wyrabiane

Bułki pszenne z automatu i ręcznie wyrabiane

Bułki pszenne z automatu i ręcznie wyrabiane

Najprostsze z możliwych do przygotowania, a przy tym pyszne, puszyste pszenne bułeczki. Lubimy takie na śniadanie, problemem jest tylko to kto z nas ma wstać wcześniej, żeby je przygotować :) Składniki - proporcje na 2 osoby czyli na 6 bułek 250 g mąki pszennej typ 450 lub 500 lub 550 (im niższy typ mąki tym bardziej puszyste bułki) 150 do 170  ml mleka w zależności od rodzaju mąki 20 g masła 12 g drożdży świeżych lub 6 g drożdży instant 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka cukru  Przygotowanie Je... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.