Babka drożdżowa wilgotna

Babka drożdżowa wilgotna

Babka drożdżowa wilgotna

Babka drożdżowa wilgotna  najlepsza babka drożdżowa na Wielkanoc. Babka drożdżowa wilgotna, najlepsza babka z rodzynkami i skórką pomarańczową, jaką kiedykolwiek upiekł mój mąż. Długo świeża, a przy tym mięciutka, puszysta i lekka jak piórko. I co nie mniej ważne -  bardzo prosta do zrobienia. Zawsze się udaje, nawet Pawłowi, który nie lubi piec. Wielkanocna babka drożdżowa ma tylko jedną wadę, za szybko znika Jedynymi dodatkami do ciasta są cukier albo ekstrakt waniliowy, rodzynki, kandyzowana skórka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.