RISOTTO GRZYBOWO – WIEPRZOWE

RISOTTO GRZYBOWO – WIEPRZOWE

RISOTTO GRZYBOWO – WIEPRZOWE

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI : ryż arborio – 1 szklanka – 200 gram mięso wieprzowe – 150 gram grzyby suszone – 30 gram cebula – 1 sztuka bulion grzybowy – 2 szklanki 400 ml olej do smażenia świeżo mielony pieprz ser żółty sól opcjonalnie – jeśli bulion będzie za mało słony PRZYGOTOWANIE : Mięso pokroić na małe kawałki. Obrać cebulę i posiekać. Umyć grzyby i drobno pokroić. Mięso z cebulą i grzybami smażyć na oleju, na średnim ogniu. Po 15 minutach dosypać ryż, zalać połową bulionu, zakryć pokrywką i dusić na małym ogniu. Risott... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kuchniabellissima.wordpress.com

Autor

kuchniabellissimakuchniabellissima

Od kilku lat mieszkam w Londynie i mam wrażenie jakby czas uciekał tutaj szybciej… Dlatego staram się, żeby jedzenie, które przygotowuję, było proste i szybkie, a do tego smaczne i domowe.
W mojej kuchni często łączę potrawy polsko – włoskie i czasem angielskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, grzyby, risotto, mielone, mięso, obiad, mięso mielone, ryż smażony, risotto z grzybami, mięso duszone, obiad na szybko, szybki obiad

Inne przepisy z kuchniabellissima.wordpress.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.