CHLEB PSZENNO- ŻYTNI NA SMALCU

CHLEB PSZENNO- ŻYTNI NA SMALCU

CHLEB PSZENNO- ŻYTNI NA SMALCU

Miękki w środku, chrupiący na zewnątrz... idealnie pyszny chleb domowy na zakwasie. Chleb upieczony z dodatkiem smalcu Rolnik . Smalec wytapiany ze słoniny wieprzowej. Skwarki, które są w nim obecne powstały z jej naturalnego przyrządzania. Smak swój jednak zawdzięcza obecnej tam cebuli, jabłku i przypraw. Smalec Rolnik jest idealny do przygotowywania wielu potrwa. Zazwyczaj smalec jemy z pajdą świeżego chleba. Ja jednak przygotowałam chleb z dodatkiem smalcu Rolnik . Wyszło pysznie. Składniki: ZACZYN: 2 łyżki z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.