Tajskie czerwone curry z kurczakiem i ziemniakami (Geang phed gai)

Tajskie czerwone curry z kurczakiem i ziemniakami           (Geang phed gai)

Tajskie czerwone curry z kurczakiem i ziemniakami (Geang phed gai)

                  "To mniej znana w Europie wersja czerwonego tajskiego curry,  w której można się zakochać od pierwszego kęsa" - przynajmniej tak zapewnia w swojej książce "Łatwa kuchnia tajska" Ken Hom. I rzeczywiście, kupując w wielu miejscach czerwone curry, nigdy nie dostałam go z ziemniakami czy innym mięsem niż pierś kurczaka. Dlatego warto spróbować tej potrawy, bo ziemniaki i smak orzeszków ziemnych nadają mu niezwy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Prezydentowej

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PrezydentowaPrezydentowa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, ziemniak, mięso, curry, pasty, pasta, sosy, kurczak, masło orzechowe, imbir, sok, kuchnia tajska, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kokosowe, pierś, piersi, udka , udka z kurczaka, podudzia z kurczaka, potrawy z kurczaka, kurczak curry, mięso duszone, kurczak po tajsku, pasta z kurczaka, kurczak z czosnkiem, dania bez mięsa, sos do kurczaka, kurczak z cytryną, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Kuchnia Prezydentowej

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.