Zakwas buraczany do barszczu Świątecznego

Zakwas buraczany do barszczu Świątecznego

Zakwas buraczany do barszczu Świątecznego

Z takim zakwasem barszcz będzie wyjątkowy. Zróbcie go już teraz, musi tak stać od 5-7 dni. Buraki obrać i pokroić w plasterki, czosnek obrać i pokroić drobno. Do dużego słoja włożyć buraki, czosnek, listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego, sól, czarny pieprz i chleb razowy. Napełnić słoik letnią wodą, wszystko musi być przykryte wodą. Zamknąć słoik lub przykryć gazą. Tak zostawić w ciepłym i jasnym miejscu. Mój kochany pomocnik, moja mamuśka już bardzo słaba, ale ciągle chętna do pracy. Teraz to już tak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, barszcz, słoik, czosnek, burak, barszcz czerwony, do pracy, chleb razowy, chleb, zupa, chleb na zakwasie

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.