Placuszki budyniowe z jabłkami, cudownie delikatne i pyszne

Placuszki budyniowe z jabłkami, cudownie delikatne i pyszne

Placuszki budyniowe z jabłkami, cudownie delikatne i pyszne

Przepis na : śniadanie

Polecam bardzo, są pyszne i delikatne. Umilą Wam poranek, śniadanko będzie pyszne. Z tej porcji wychodzi 15 placuszków. Przygotowanie jabłek – jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub jak ja na tarce ze strony gdzie kroi plasterki. Można też pokroić w grube plastry. Wykonanie – oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka, cukier, cukier waniliowy, proszek budyniowy, mąkę, proszek do pieczenia, mleko – zmiksować na gładką masę. Do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.