Makowiec plus sernik, dwa w jednym

Makowiec plus sernik, dwa w jednym

W tym roku postanowiłam piec mniej i znalazłam ten przepis Spód ciasta to makowiec a góra sernik. Ciasto bardzo dobre. Porcja na dużą blachę. Masa makowa – mleko zagotować dodać mak i gotować jeszcze 5 minut. Tak zagotowany mak zostawić na 12 godzin. Następnego dnia odcedzić mak na gęstym sitku. Następnie trzykrotnie zmielić mak. Żółtka utrzeć z cukrem i olejkiem migdałowym, dodać mak, bułkę tartą, miód,bakalie i roztopione masło. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i powoli wmieszać do masy...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mak, sernik, tarta, makowce, twaróg, bułki, sernik z budyniem, ciasta z masa, budyń, ciasto z makiem, sernik pieczony, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, mleko w proszku

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.