Karkówka zapiekana z pieczarkami

Karkówka zapiekana z pieczarkami

Karkówka zapiekana z pieczarkami

Pyszna karkóweczka, idealna na obiad lub jako imprezowe danie. Karkówkę pociąć na 1 cm płaty. W miejscu gdzie jest tłuszcz i żyłki, ponacinać ostrym nożem.Lekko rozbić, doprawić solą pieprzem,granulowanym czosnkiem, papryką ostrą i słodką. Mięso rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia, rozłożyć cebulkę i zalać wszystko śmietaną. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie wyjąć mięso ze śmietany, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na złoty kolor. Na tej samej patelni obsmażyć pieczarki do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pieczarki, makarony, ryż, makaron, papryka, grzyby, karkówka, obiad, dania z makaronem, dania mięsne, zapiekanki, zapiekanka, karkówka na obiad, zapiekanka z ryżu, makaron na obiad, obiad z makaronem, zapiekanka makaronowa, makaron z pieczarkami, pieczarki z ryżem, makaron z patelni, mięso na obiad, zapiekanka z mięsem , pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.